Klik hier voor de Ladies Lazy Sunday!


Vuurcupping is een behandelmethode die vaak wordt toegepast tijdens het behandelen van pijnlijke en stijve spieren en knopen. Er zijn verschillende technieken om vuur cuppen toe te passen. Zo werkt cuppen op een vaste plek goed bij vast zittende spieren en walking cuppen of lopen cuppen bij de afvoer van vochtophopingen , het verstevigen van het bindweefsel en stimuleren van de doorbloeding.

Het heeft niet zomaar de naam “vuur cuppen” door middel van een vlam wordt het zuurstof uit de cup gehaald, wanneer de cup op de huid wordt geplaatst zal de huid vacuum trekken in de glazen cup. Door dat de huid in de cup wordt gezogen worden ook de stagnaties in het spier en bindweefsels naar de oppervlakte gezogen. Hierdoor krijgt je lichaam optimaal de kans op het oude (gestagneerde) bloed en afvalstoffen af te voeren.

Door het cuppen ontstaat er een rode plek die aan kan voelen als een blauwe of beurse plek, dit trekt met een paar dagen weg.

De warmte van de vlam geeft een extra sterke, hierdoor is traditioneel vuurcuppen heel effectief bij stijve vastzittende spieren.

Het geeft je ook verlichting bij een verkoudheid bijvoorbeeld.

Afspraak maken

Maak een afspraak