Ayurvedische Abhyanga massage

Ayurvedische Abhyanga massage, een weldaad voor lichaam en geest.

Een Abhyanga massage is een traditionele Ayurvedische massage uit India. Het is een diepe, ontspannende massage die gericht is op het balanceren van de energie in het lichaam. De massage wordt meestal uitgevoerd met behulp van warme, medicinale oliën die zijn afgestemd op de individuele behoeften van de persoon die wordt gemasseerd. De oliën worden verwarmd om een ​​kalmerend en ontspannend effect te creëren.

De Abhyanga massage begint met een voetenbad en met het masseren van de hoofdhuid. Vervolgens ga je liggen op de massagetafel en wordt de rug, nek, benen en voeten gemasseerd in lange, vloeiende bewegingen. Wanneer je bent omgedraaid worden de armen, handen, borst en buik, benen en voeten gemasseerd. Tijdens de massage ligt je geheel ontbloot op de massagetafel en worden de niet gemasseerde lichaamsdelen afgedekt met heerlijk zachte handdoeken.

De massage wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde masseur die de druk en techniek aanpast aan de individuele behoeften van de persoon. De massage kan variëren van zacht en ontspannend tot stevig en stimulerend, afhankelijk van de constitutie van de persoon.

Tijdens de massage wordt vaak gebruik gemaakt van speciale technieken, zoals het kneden en wrijven van de spieren, het stimuleren van de bloedsomloop en het losmaken van spanningen en blokkades in het lichaam.

Na de massage wordt de persoon vaak aangeraden om een korte ​​ rustperiode te nemen om het lichaam de kans te geven te ontspannen en de effecten van de massage te absorberen.


Een Abhyanga massage heeft verschillende voordelen, waaronder het verminderen van stress en angst, het verlichten van spierspanning en pijn, het bevorderen van een goede spijsvertering en het stimuleren van de circulatie.

Het is belangrijk om te weten dat een Abhyanga massage een holistische benadering heeft en gericht is op het balanceren van zowel het fysieke als het energetische aspect van het lichaam. Het is daarom nuttig voor mensen die op zoek zijn naar een diepere vorm van ontspanning en het herstellen van de balans in hun lichaam en geest.

De Abhyanga massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest wordt gestimuleerd.

  • Het verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedomloop
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapenloosheid
  • Draagt bij aan het lichaamsbewustwoording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachten vermindering rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

De Abhyanga massage is voor iedereen, jong en oud. De contra- indicaties waarin wordt afgeraden om te masseren zijn: zwangerschap, bij kanker, koorts en direct na het eten.